Actualitate

Costul standard anual pentru elevi şi preşcolari va crește în 2018

În urma unei hotărâri adoptate de Guvern ieri, 28 decembrie, costul standard anual pentru fiecare elev și preșcolar se va mări în 2018. Astfel, costul standard pentru fiecare elev și preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat va crește cu 673 de lei, de la 3.740 lei/an, cât a fost în 2017, la 4.413 de lei.

Fiecare unitate de învățământ din sistemul preuniversitar primește o finanțare de bază din multiplicarea costului standard per elev/preșcolar cu coeficienți specifici unității de învățământ preuniversitar și cu numărul de elevi.

Costul standard pentru fiecare elev și preșcolar se ia în considerare pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, dar și pentru contribuțiile aferente acestora.

De asemenea, valoarea standard pentru fiecare elev și preșcolar în ceea ce privește cheltuielile cu pregătirea profesională sau cu cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor ori cu cheltuielile prevăzute la articolul bugetar ”Bunuri și servicii” se va majora, în 2018, de la 330 de lei la 355 de lei.

Guvernul își motivează decizia pe fondul creșterii salariilor în sistemul de învățământ.

A.B.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *