Actualitate

CORTEGIU DIN AUSTRALIA – Multimiliardarul Frank Timis, in doliu, la Borsa (VIDEO)

 FOTO: Frank Timis a sosit in Baia Mare (c) eMM.ro
 FOTO: Frank Timis a ajuns in Baia Mare (c) eMM.ro
 FOTO: Frank Timis a sosit in Baia Mare (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: Unul dintre cei mai bogati romani – borseanul Frank Timis, a sosit astazi in Maramures, cu o aeronava Challenger 5. Aterizarea a avut loc in jurul orei 14.00, pe aeroportul din Baia Mare, iar in avion s-au aflat si cei doi copii ai celebrului om de afaceri, sotia sa, precum si cateva rude. Prezenta familiei Timis in judet s-a impus ca urmare a unui deces. Mama miliardarului, Ioana Timis, s-a stins din viata, la varsta de 71 de ani, iar astazi, 21 iunie, trupul ei a fost readus in tara. Sicriul a ajuns in Baia Mare pe calea aerului, odata cu Frank Timis si apropiatii acestuia. Dupa ce a parcurs mii de kilometri din Australia, cortegiul a fost preluat de un elicopter pana la Borsa, unde sambata vor avea loc funeraliile. O alta aeronava, tip business, a sosit in cursul diminetii pe aeroportul baimarean, avand la bord alte aproximativ 10 persoane din familia Timis.

La sosirea in Baia Mare, miliardarul borsean a relatat ca a fost dorinta mamei sale sa fie inmormantata pe plaiurile natale. Timis a marturisit si faptul ca, inainte sa se stinga, Ioana Timis i-a recomandat sa aiba mare grija de sotia sa.

“Important este ca toata familia e unita. Intr-adevar a fost ceva ce s-a intamplat neasteptat. Dorinta mamei a fost sa o ingropam pe pamantul parintesc, langa biserica pe care a construit-o de familie. Eu respect acest lucru si astept sa ajunga elicopterul. Am avut o discutie cu mamica, inainte cu patru zile. Am venit din Africa si am avut o discutie lunga si glume. A fost exceptional. Poate cea mai frumoasa discutie. Ultimul sflat a fost sa am grija de sotie. Sotia a fost acolo cand a decedat. Eu am fost opt zile langa ea, dar a trebuit sa plec in China. Sotia a fost pana in ultima clipa langa ea. Ultima data am vizitat-o pe mama de Craciun”, a spus Frank Timis.

Mama miliardarului s-a stabilit in Australia acum 15 ani, insa in ultima perioada a tinut sa viziteze periodic casa parinteasca si meleagurile in care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii. Rememorand clipele petrecute alaturi de mama sa, Frank Timis a marturisit ca educatia primita de la mama sa a fost cea care a contat si l-a facut sa ajunga pe primele locuri in topurile oamenilor de afaceri.

“Fiind dintr-o familie foarte simpla, modesta, chiar saraca, eu cred ca cei sapte ani de acasa sunt cei mai importanti care mi i-a dat maica-mea. Si cred ca mi-a dat sapte ani foarte frumosi, fapt dovedit prin faptele pe care le-am realizat. A fost o persoana deosebita. Simt foarte mult pentru meleagurile acestea. Ma leaga sufletul de acesti oameni, cu care inca mai tin legatura”, a mai destainuiut miliardarul.

“Se bucura de orice minut, orice secunda pe care o puteam avea. Este greu de explicat pentru ca noi, locuind in Europa, dansa in Australia, distanta aceasta ne durea. Dar in permanenta am avut tot suportul, toata dragostea, si reciproc a fost asta”, a relatat, la randul ei, sotia miliardarului.

Dupa ce au coborat din avionul venit din Australia, membrii familiei Timis au luat un elicopter spre Borsa. Sicriul a fost transportat cu o masina funerara pana in localitatea in care miliardarul s-a nascut si a copilarit.

Miliardarul Frank Timis si-a dus in Australia, de-a lungul timpului, multe dintre neamuri. O parte dintre nepoti au venit chiar pe lume pe pamant australian. Inmormantarea care va avea loc sambata, la Borsa, va fi un prilej pentru ca intreaga familie sa se reuneasca

 Avionul cu care a venit familia lui Frank Timis  Avionul cu care a venit familia lui Frank Timis

“Mama mea a fost o femeie deosebita. Am hotarat sa venim aici in acest moment pentru ca asta a fost dorinta ei. A fost un moment foarte greu dar in acelasi timp suntem foarte fericiti ca am putut sa ne adunam toti laolalta. Ma bucur ca, in momente greu incercate, am reusit sa ne adunam toti. Ultima data am fost in Romania, la Borsa, anul trecut, in concediu, cand am stat mai mult timp cu mama mea. Noi suntem o familie unita si e bine ca am reusit sa ne strangem la capataiul mamei”, a declarat Maria, una dintre surorile miliardarului de la Borsa.

Ioana Timis s-a stins in urma unei indelungi suferinte, ea fiind diagnosticata acum cativa ani cu probleme cardiace. Cei patru copii ai ei s-au reintors acum in tara impreuna cu nepoti si alte rude, unele dintre ele nemaifiind prezente in Romania de 30 de ani. La funeralii sunt asteptati totodata prieteni ai familiei din Londra, dar si din alte parti ale lumii si ale tarii. 

Fratele femeii, Ionel Mihali, a declarat pentru eMaramures ca “decesul a avut loc duminica noapte, intr-un spital din Australia”. Potrivit acestuia, Ioana Timis a suferit o comotie cerebrala, iar la cateva ore a intrat in coma. “A fost tinuta cateva zile pe aparate, dar, pentru ca nu se mai putea face nimic pentru ea, s-a decis sa fie deconectata”, a mai spus unchiul miliardarului. 

Manastirea Sfantul Nicolae din Baia BorsaIonel Mihali, care locuieste in Borsa, a aratat ca pregatirile pentru inmormantare sunt aproape gata. Ceremonia funerara va avea loc sambata, la ora 13.00, la biserica pe care Frank Timis a ridicat-o din fonduri proprii in orasul natal, “Sfantul Nicolae” din Baia Borsa.


CITESTE SI:
INMORMANTARE – Miliardarul Frank Timis revine in Borsa sa isi inmormanteze mama 

FOTO: Frank Timis a sosit in Baia Mare (c) eMM.ro
Sursa: Anca Popescu