Cultura

Corala “Armonia” din Constanţa vine la Târgu Lăpuș

Duminică, 6 mai 2018, la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, răspunsurile la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi, vor fi date de Corala Bărbătească “Armonia” din Constanţa, dirijată de Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru. Popasul duhovnicesc de la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia se face la invitaţia Părintelui Arhim. Dr. Macarie Motogna, stareţul sfântului locaş, Corala Bărbătească “Armonia” din Constanţa, cel mai bun cor bărbătesc din lume, este alcătuită din preoţi, arhidiaconi şi diaconi, dar şi din neclerici, şi aparţine Arhiepiscopiei Tomisului.

După care, după-amiază, la ora 18,00, Corala Bărbătească “Armonia” din Constanţa va susţine, împreună cu Orchestra folclorică Muzica Divertis, la Casa Orăşenească de Cultură “Vasile Grigore Latiş” din Tg. Lăpuş, un concert extraordinar de folclor şi muzică patriotică, intitulat “Noi suntem ai României”, concert prin care se marchează, în mai multe părţi ale Transilvaniei, Centenarul Unirii din 1918, în Anul Omagial al Unirii de credinţă şi de neam” şi în Anul Comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, declaraţi în Patriarhia Română.

Concertul, cu intrare liberă, este organizat de Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia, Parohiile “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi “Înălţarea Domnului” din Târgu Lăpuş şi susţinut de Primăria Tg. Lăpuş.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *