Actualitate Craciun in Maramures

„Copiii Marii Uniri”, cinstiți în cadrul proiectului „Crăciun în Maramureș”

Evenimentul „Copiii Marii Uniri”, organizat vineri, 21 decembrie, în Sala Maramureș a Palatului Administrativ și vernisajul expoziției de fotografie „România din căruțe” au fost momentele special prevăzute de autoritățile județene în cadrul programul „Crăciun în Maramureș”, pentru a marca faptul că a X-a ediție a acestui proiect se desfășoară în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.


Cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor Maramureș și al primarilor din cele 76 de unități administrativ teritoriale din județ s-a reușit identificarea persoanelor născute în preajma momentului înfăptuirii celui mai important eveniment din istoria României, Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia.

Puțini la număr, din păcate, cu fețele brăzdate de trecerea anilor, cu mult argint în păr și înțelepciune acumulată de-a lungul timpului, nonagenarii maramureșeni au fost cinstiți așa cum se cuvine de autoritățile locale.

Diplome aniversare, bustul preotului Vasile Lucaciu și flori le-au fost oferite de către vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și prefectul Vasile Moldovan. Concertul deosebit de colinde susținut de “Corala Armonia” a completat momentul festiv. În continuare, la masa festivă oferită de Consiliul Județean Maramureș, „Copiii Marii Uniri” au avut ocazia să depene multe amintiri frumoase pe care au avut ocazia să le trăiască până la această vârstă respectabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *