Actualitate

Convoiul Unirii. Moroşenii au avut parte la Dej de o primire spectaculoasă – FOTO, VIDEO

Despre “convoiul Unirii” care a pornit din Sighetu Marmației și parcurge, începând de joi, 22 noiembrie, distanța de 300 de km până la Alba Iulia, pentru a ajunge la parada care va fi organizată de Ziua Națională a României in Anul Centenar a auzit deja întreaga țară.

Maramureșenii și românii din dreapta Tisei, care s-au alăturat delegației ce a pornit spre Alba Iulia sunt primiți cu urale, cu steaguri și aplauze prin toate localitățile prin care ajung.

La finalul celei de-a treia zi, “Convoiul Unirii” a fost primit in Gâlgău, de foarte mulți localnici veniți să îi vadă cu ochii lor pe “moroșenii” plecați să parafeze “unirea cu țara”. Momente impresionante și la Gâlgău, acolo unde s-au evocat faptele strămoșilor noștri petrecute cu 100 de ani in urmă, iar unde cei mai mici au înțeles că nimic nu este mai presus de iubirea de țară.

În dimineața zilei de duminică, căruțele și-au continuat drumul spre Dej, unde reprezentanții Maramureșului au avut parte de o altă primire spectaculoasă.

navigate_before
navigate_next
Proiectul inedit demarat de Consiliul Județean Maramureș a ajuns să fie urmărit și apreciat la o scară tot mai largă, iar localnicii care știu că alaiul va trece prin localitățile lor îi așteaptă cu brațele deschise, cu pâine și sare, dar și cu momente artistice și pline de patriotism.

Sosirea in Dej a maramuresenilor care refac “Drumul Unirii”

Publicată de dejeanul.ro pe Duminică, 25 Noiembrie 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *