Actualitate Comunitate

Conturile a mii de maramureşeni poprite de finanţele maramureşene

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş (AJFP) au aplicat, în primele şase luni ale anului, aproximativ 9 mii de popriri pe conturi maramureşenilor, în vederea recuperării anumitor sume de bani datorate bugetului de stat.

Potrivit statisticilor întocmite de finantistii maramureseni, în primul semestru al acestui an fost aplicate aproape 19 .000 de proceduri executare silită pentru recuperarea unor creanţe bugetare, în valoare de 127.320 mii lei.
Potrivit lui Ioan Popa Director adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Maramureş ‘’pentru a recupera banii statului popririle au fost impuse în vederea recuperării sumei 104.872 mii lei şi că în acelaşi sens finanţiştii au pus sechestru pe 17 bunuri imobile şi 20 pe bunuri mobile.

Popa mai spune că „urmare a acestor măsuri, s-au încasat creanţe bugetare restante în suma de 50.835 mii lei, ceea ce reprezintă aproximativ 40% şi că sumele cele mai multe au mers la bugetul de stat, respectiv la cel al asigurărilor sociale”.
Ioan Popa Menţionăm că s-au luat măsuri de impulsionare a încasării sumelor declarate de agenţii economici şi nevirate la termenele legale de plata, prin notificarea acestora sauprin deplasarea personalului propriu la sediul debitorilor, pentru comunicarea promptă a măsurilor de executare silită, precum şi prin întreprinderea de acţiuni de inspecţie fiscală având că obiect impulsionarea încasărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *