112

CONTROL – Tanar din Teleorman beat la volan, cu tigari de contrabanda in masina, pe strazile din Viseu de Sus

Azi noapte, la ora 00.30, politistii care efectuau activitati de supraveghere si control a traficului rutier pe raza orasului Viseu de Sus au oprit un autoturism care se deplasa pe strada 22 Decembrie din localitate.

La volanul masinii a fost identificat un tanar de 20 de ani, domiciliat in comuna Nenciulesti, judetul Teleorman. Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice. De asemenea, politistii au identificat un tanar de 31 de ani din Moisei, proprietarul autoturismului, care se afla in masina in calitate de pasager.

In urma controlului efectuat, politistii au gasit in masina 200 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienta. Intreaga cantitate a fost ridicata in vederea confiscarii.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de contrabanda si incredintare a unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se stie ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice. 

Politistii maramureseni atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie.
Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executare a miscarilor.

Totodata, pentru conducerea in siguranta in circumstantele schimbarii conditiilor meteorologice, politistii recomanda soferilor sa conduca prudent, sa adapteze continuu viteza de deplasare la conditiile de drum, sa pastreze distanta in mers si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic.

Sursa: Emm