112

CONTROL – Conducatori auto sub influenta alcoolului, depistati in trafic

Ieri, 14 septembrie, politistii rutieri au actionat pe principalele artere de circulatie de pe raza judetului, pentru fluidizarea traficului si pentru prevenirea accidentelor rutiere. In acest context, politistii au identificat doua persoane care se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice, chiar daca se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.

Un barbat de 51 de ani din Curtuiusu Mare a fost oprit de politistii care efectuau controale in trafic, pe DN1C. In urma testarii cu aparatul etilotest, s-a constatat ca barbatul aflat la volan se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Pe DJ171C, pe raza localitatii Libotin, politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 27 de ani. Si in acest caz, testarea cu aparatul etilotest a relevat ca tanarul s-a urcat la volan, chiar daca se afla sub influenta alcoolului.
Ambilor conducatori le-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor, politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile.

Politistii maramureseni atrag atentia conducatorilor auto ca le este interzis sa conduca autovehicule daca au consumat alcool. In situatia in care nu tin cont de acest lucru, pe langa posibilitatea implicarii in accidente rutiere, risca si inchisoarea de la 1 la 5 ani si retinerea permisului de conducere, pe perioada cercetarilor, fara drept de circulatie.

Sursa: Emm