112

CONTROALE IN TRAFIC – 12 barbati depistati de politisti in timp ce conduceau autovehicule frara a detine permis

Ieri, 16 septembrie, in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control a traficului rutier, politistii au constatat 20 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Politistii rutieri maramureseni au depistat in trafic 12 barbati care conduceau vehicule fara a respecta normele rutiere. Opt dintre acestia au fost identificati de politistii din Poienile de Sub Munte, in timpul unei actiuni organizate pe DJ 187, pentru combaterea nerespectarii regulilor de circulatie de catre mopedisti, biciclisti si motociclisti.

Astfel, politistii au depistat sapte barbati cu varste cuprinse intre 26 si 57 de ani, care se deplasau cu mopedurile fara sa detina permis de conducere. In cinci cazuri, mopedurile erau neinregistrate. De asemenea, a fost identificat un barbat de 31 de ani care se deplasa cu un autoturism cu numar provizoriu de inmatriculare, a carui valabilitate era expirata.

In Baia Mare, Ocna Sugatag si Calinesti politistii au identificat alti patru barbati care sunt cercetati pentru comiterea a sase infractiuni rutiere dintre care patru conducere fara permis si doua de conducere a unui vehicul neinmatriculat.

Politistii atrag atentia ca punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis constituie infractiuni. Pe langa faptul ca cei care comit astfel de fapte raspund penal, riscand pedeapsa cu inchisoarea, ei pun in pericol atat siguranta lor cat si a celorlalti participanti la trafic.

Sursa: Emm