Afaceri - Economic

Controale ANAF la ştranduri şi piscine

După ce au verificat la sânge sălile de evenimente, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în incinta cărora se desfăşoară în acesta perioada diferite evenimente festive, inspectorii Anaf au luat la purecat ştrandurile şi piscinile. Potrivit oficialilor instituţiei de control au fost desfãsurate verificãri  la societãţi care au în proprietate, administrare/gestiune bazine de înot, piscine, ştranduri sau spaţii similare destinate activitãţilor de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc., cu precãdere a celor care inregistreazã o intensificare a activitãţii în sezonul estival (în aer liber).

Inspectorii Anaf au vrut să afle dacă cei în cauza sunt dotaţi cu aparate de marcat electronice fiscale, dar mai cu seama dacă le folosesc aşa cum cere legea, respectiv dacă acestea sunt folosite la fiscalizarea sumelor încasate din vânzarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii direct cãtre populaţie.

În urmă acţiunilor de control desfãsurate au fost verificaţi 142 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totalã de 757.983 lei (amenzi şi confiscãri).
Organele de control au confiscat venituri ilicite şi bunuri în valoare totalã de 44.356 lei, iar în cazul a 2 contribuabili au dispus suspendarea activitãţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *