Actualitate

CONTRACT NOU – O firma controversata a preluat intretinerea spatiilor verzi din Baia Mare

Milioane de lei va incasa, de la Primaria Baia Mare, societatea bucuresteana Romprest Service SA – una dintre firmele foarte controversate din cauza contractelor avute cu statul. Intelegerea facuta la nivel local vizeaza intretinerea spatiilor verzi. Ea a intrat in vigoare incepand de astazi, 2 iulie, si va fi valabila pentru urmatorii patru ani, conform unei licitatii castigate recent.

Romprest ia, practic, locul societatii Rosal SA in planul de gestionare a zonelor verzi din Baia Mare. Firma care apartine magnatului Silviu Prigoana si care a avut pana acum contract cu primaria a participat si ea la achizitia publica lansata de catre administratia baimareana, insa a pierdut in fata ofertei venite din partea celeilalte societati.

Autoritatile baimarene au precizat ca bugetul alocat in acest an pentru intretinerea spatiilor verzi este de 1,2 milioane de lei. S-a aratat insa ca Romprest nu va avea atributii in zona parcurilor, cimitirelor si pe Campia Tineretului, unde intretinerea va reveni Serviciului Public Ambient Urban din subordinea primariei.

Directorul adjunct al Romprest, Florin Bolchis, a aratat ca societatea are la dispozitie 20 de utilaje de mari dimensiuni si alte 60 mai mici mici, care au fost achizitionate in acest an si care vor servi la toaletarea spatiilor verzi. S-a aratat totodata ca au fost angajate 100 de persoane din Baia Mare pentru derularea activitatilor si ca numarul salariatilor se va dubla in perioada urmatoare.

Numele Romprest Service SA a fost legat de mai multe scandaluri dupa ce o serie de institutii de control au aratat ca unele contracte incheiate cu statul de catre reprezentantii ei au fost paguboase. Una dintre afacerile care au atras atentia fiscului a fost cea derulata pentru salubrizarea Aeroportului Otopeni. Un alt contract controversat, de 450 de milioane de lei, a fost incheiat in 2008 cu Primaria Sectorului 1 Bucuresti, tot pentru salubrizare, contract care a fost intr-un final a fost reziliat de instanta.

Sursa: Anca Popescu