112

Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 9.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Într-unul din cazuri, lucrătorii noştri au tras un foc de avertisment în plan vertical pentru reținerea a doi cetățeni ucraineni.

Un echipaj al poliției de frontieră care actiona  în baza Planului “Contrabandă 2017”, a observat în zona de frontieră, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării. Au fost somate sa se opreasca, insa pentru ca nu  nu s-au conformat, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei în cauză au abandonat coletele și au fugit de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite. Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reținând astfel doi bărbați, cetățeni ucraineni, identificați ca fiind K. Yevhenii, de 19 ani și D. Ivan, de 20 de ani. În timpul acțiunii, cel din urmă a devenit violent şi a lovit un lucrător de-al nostru cu pumnul în față.

Ambii cetateni au fost condusi, cu tot cu baxurile cu țigări, la sediul poliției de frontieră, undeîn urma inventarierii coletelor au rezultat 5.950 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 69.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *