Actualitate

CONTRABANDA – Tigari de contrabanda confiscate in Maramures inainte sa ajunga pe piata neagra

In weekendul trecut, politistii de frontiera de la granita cu Ucraina au inregistrat mai multe cazuri de trafic ilegal cu tigari, in urma carora au fost confiscate aproximativ 11.500 pachete de tigari, trei persoane fiind in prezent cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Unii dintre traficantii prinsi si-au dosit marfa de contrabanda in locasuri special amenajate sau au trecut-o cu barca prin apa raului Tisa, insa vigilenta politistilor de frontiera a functionat bine astfel incat s-au intocmit mai multe acte de urmarire penala dupa acest weekend.

In noaptea de 22/23 iulie, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 23.50, o patrula a politiei de frontiera a observat mai multe persoane aflate intr-o barca.

Ajunse pe malul romanesc persoanele in cauza au inceput sa descarce mai multe colete voluminoase, iar politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a lor. Imediat acestea au abandonat coletele sarind in apa si retraganduse pe teritoriul ucrainean.
Un barbat a fost retinut in urma actiunii, care a dus la confiscarea a 4.500 pachete cu tigari marca Viceroy, in valoare de aproximativ 41.000 lei.

Tot in weeken, politistii de frontiera din cadrul SPF Valea Viseului au depistat intr-un autoturism abandonat, 11 baxuri ce contineau cantitatea de 5.196 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 47.600 lei. In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

In data de 22 iulie, politisti de frontiera satmareni de la Urziceni au descoperit in masina unui roman care s-a prezentat pentru intrarea in tara, 370 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 1.800 lei. Acestea erau ascunse in portiere si in ornamentele de deasupra aripilor spate. Conducatorul auto este cercetat de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Sursa: I.O.