112

CONTRABANDA – Tigari ascunse intr-un autoturism, la Valea Viseului

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au confiscat 880 pachete de tigari, in valoare de peste 4.200 lei, marfa ce urma sa fie comercializata pe piata neagra de desfacere din zona.

O parte din tigari au fost descoperite in data de 23 octombrie 2015, in timpul unei actiuni desfasurate la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului.

Pe timpul actiunii a fost identificat in trafic, pe D.J. 185, pe comunicatia Petrova – Bistra, un autoturism marca Dacia Logan. Politistii de frontiera au efectuat semnalele pentru oprirea la control a autovehiculului, constatandu-se ca masina era condusa de Ioan R., de 53 ani.

La controlul efectuat de catre politistii de frontiera, sub scaunele autoturismului si in locasuri special amenajate au fost descoperite mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana, asa ca soferul si autoturismul au ajuns la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 400 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 3.600 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Ioan R., domiciliat pe raza judetului Maramures, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.

Sursa: Emm