112

CONTRABANDA – Tigari ascunse in locasuri speciale amenajate intr-un autoturism

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 1.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 30.000 lei. In data de 9 octombrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au organizat si desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
 
Astfel, in jurul orei 19.00, ei au oprit pentru control in trafic, pe DJ 185, un autoturism marca Ford, condus de Mircea C., de 22 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures. In urma verificarii mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in portierele autoturismului si in capitonajul din spate a masinii, mai multe pachete cu tigari. La sediul sectorului, in urma inventarierii tigarilor, a rezultat cantitatea de 699 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

In continuarea cercetarilor, s-a constatat faptul ca barbatul a incarcat tigarile de la o locatie de pe raza localitatii Valea Viseului. Politistii de frontiera s-au deplasat la locatia respectiva unde au mai descoperit inca 789 pachete cu tigari, din acelasi lot care apartineau unui alt barbat domiciliat pe raza judetului Maramures.

Intreaga cantitate de tigari, 1.488 pachete, in valoare de 30.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar la final urmand a se lua masurile legale ce se impugn, se arata in comunicatul remis de ITPF Sighet. 

Sursa: Emm