Actualitate

CONTRABANDA – Sapte maramureseni retinuti de politistii de frontiera din Maramures pentru contrabanda cu tigari (VIDEO)

Foto: contrabanda Rona de Sus - Politia de Frontiera Sighetu MarmatieiVezi VIDEO
Sapte maramureseni au fost retinuti de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei dupa ce au fost prinsi in momentul in care aduceau in tara circa 3.000 tigari de contrabanda, in valoare de 27.000 lei. Barbatii faceau parte dintr-o adevarata retea, care includea localnici din Valea Viseului si din Rona de Sus si care se ocupa cu plasarea pe piata neagra a tigarilor de contrabanda.

In noaptea de 10/11 iulie, in jurul orei 22.30, o patrula a politistilor de frontiera a observat mai multe persoane care se deplasau dinspre versantul Magura inspre localitatea Rona de Sus, transportand mai multe colete voluminoase. Suspectii au fost monitorizati, reusindu-se retinerea lor in jurul orei 01.30 pe raza localitatii Rona de Sus. Acestia au fost depistati intr-un autoturism marca Volkswagen condus de Liviu L. In masina se aflau cinci barbati – Nicolae P., Florin D., Mihai P, Cosmin S., precum si minorul V.P. – domiciliati in localitatea Valea Viseului.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca Nicolae P, V.P., Mihai P. si Cosmin S. au transportat sase baxuri cu tigari de provenienta ucraineana de pe versantul Magura in localitatea Rona de Sus, unde le-au predat Marianei C., care le-a ascuns in beciul imobilului in care locuia. Ulterior, barbatii au fost preluati cu autoturismul de catre Liviu C. si Florin D. pentru a fi transportati in localitatea Valea Viseului.

In jurul orei 02.30, Mariana C. a predat politistilor de frontiera bunurile provenite din activitatea de contrabanda. Cele sase colete invelite in folie neagra contineau 3.000 pachete tigari de provenienta ucraineana.

Fata de cele sapte persoane se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. In continuare se fac cercetari pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.
Sursa: Andrei Gherghel