Actualitate

CONTRABANDA – Maramureseni judecati pentru contrabanda calare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures au dispus trimiterea in judecata a patru maramureseni care au fost prinsi in timp ce ajutau doi ucraineni sa aduca tigari de contrabanda in Romania. Acestia au fost retinuti la finele lunii septembrie a anului trecut intr-o zona impadurita din Muntele Serban de o patrula de la Punctul de Trecere a Frontierei Valea Viseului. Contrabandistii s-au folosit de sapte cai, pe care au incarcat 48 de colete cu tigari ucrainene in valoare de peste 250.000 lei. Barbatii retinuti au varste intre 19 – 24 de ani si sunt din Crasna Viseului.

In grup erau patru persoane, insa una a reusit sa scape de urmatori. In urma cercetarilor, barbatii au fost prinsi, iar acum au fost trimisi in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, respectiv peste 10.000 de tigarete de provenienta ucraineana.

Dumitru Zerni, Mihai Petru Orza, Dumitru Kurelyak si Ghita Gorgan sunt acuzati ca, in noaptea de 27/28 septembrie 2011, “au ajutat pe doi cetateni ucraineni sa introduca in tara prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, 24.550 de pachete cu tigari marca Viceroy Red, cu timbru ucrainean, fiind depistati de organele de politie de frontiera cand transportau asemenea bunuri”.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare, Judecatoriei Viseu de Sus.

CITESTE SI:
CONTRABANDA CALARE – Caravana contrabandistilor, blocata in Muntii Maramuresului (VIDEO)
Sursa: Ioana Osan