Actualitate

CONTRABANDA – Focuri de arma trase de politistii de frontiera din Maramures pentru retinerea unor contrabandisti (VIDEO)

Foto: contrabanda Rona - Maramures (c) eMaramuresVezi VIDEO
Politistii de frontiera din Maramures au fost nevoiti sa isi foloseasca din nou armamentul din dotare pentru a incerca sa retina mai multi barbati care au fost surprinsi incercand sa introduca ilegal in Romania tigari de provenienta ucraineana.

Patru focuri de avertisment au tras granicerii maramureseni in momentul in care au observat intr-o zona muntoasa dintre localitatile Rona de Sus si Petrova trei barbati care transportau mai multe colete cu tigari. Contrabandistii nu s-au oprit insa, iar politistii defrontiera au pornit in urmarirea lor.

Actiunea s-a desfasurat aseara, 18 iunie, in jurul orei 19.30, cand politistii de frontiera din cadrul Sectorului Sighet au observat un grup de barbati care a coborat dintr-un autoturism. Barbatii au inceput sa transporte din padure spre masina mai multe colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Politistii de frontiera au incercat sa retina barbatii, dar acestia au ignorat somatiile prin voce, motiv pentru care politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical. In acel moment, barbatii, profitand de terenul muntos si impadurit, au abandonat masina si coletele, fugind in directii diferite.

La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete ce contineau 1.998 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 18.000 lei. In continuarea cercetarilor a fost identificat conducatorul auto, care a fost dus pentru audieri, iar ulterior si cei trei complici ai acestuia au fost retinuti. 

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii. Cercetarile continua in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
Sursa: Andrei Gherghel