Administratie

Consulul Onorific al României în Florida, vizită oficială în Maramureș

Consulului Onorific al României în Florida, Anton Samoila se afla in vizita oficiala in Maramures . In urma cu doar cateva ore președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a primit vizita acestuia, iar la  întâlnirea de lucru din cabinetul președintelui au mai participat, pe lângă reprezentanți ai Consiliului Județan Maramureș, și primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș, președintele Consiliului Local al IMM-urilor, Gavril Leș și Florin Rus, antreprenor în domeniul transportului.

Tema întâlnirii a constat în analizarea unei posibile colaborări cu portul Constanța, care este interesat să deschidă un port interior – respectiv o extensie a portului- într-o zonă mai îndepărtată din România. Una din locațiile avute în vedere o reprezintă Maramureșul, mai exact comuna Mireșu Mare, unde există un teren cu o bună accesibilitate la calea ferată.

Pentru județul Maramureș această investiție ar fi benefică, oferind multe oportunități de dezvoltare și crearea de noi locuri de muncă, iar companiile din zonă care fac import – export și-ar putea reduce semnificativ cheltuielile de transport a mărfurilor.

Următorul pas pentru punerea în practică a acestei propuneri de colaborare va fi organizarea unei întâlniri comune cu toți factorii interesați, la sediul Ministerului Transporturilor din București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *