Administratie

Consulul Germaniei la Timişoara, vizită oficială în Maramureş

Ralf Krautkrämer, consulul la Timișoara a Republicii Federale Germania a fost astazi 13 octombri, in vizita oficiala in Maramures. Diplomatul german se află pentru prima dată în județul nostru , scopul vizitei fiind acela  de a cunoaște județul și de a identifica oportunități de colaborare în domeniul economic și cultural.

Prefectul de Maramureș a menționat despre faptul că în județ își desfășoară activitatea 152 de firme cu capital german. Domeniile de activitate sunt: produse din cauciuc, mobilier, textile, distribuția și controlul produselor electronice, transport, preparare și conservare carne, cercetare științifică și inginerie. De asemenea, a menționat că în ceea ce privește schimburile comerciale și infuzia de capital german în Maramureș, Republica Federală Germană ocupă locul al doilea dintre țările cu care județul desfășoară afaceri și schimburi economice.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, a adus în discuție posibilitatea înfrățirii județului cu regiuni din Germania, sprijin în vederea identificări de parteneri interesați pentru colaborare. Acesta a menționat despre proiectul ”Diversitate și unitate prin tranziție”, despre evenimentul ”Zilele Maramureșului”, organizat de administrația publică județeană, la care consulul a fost invitat să participe la ediția din anul viitor.


Colaborarea cu județul Maramureș este de a ajuta promovarea la nivel național, iar mai apoi la nivel european, a adăugat diplomatul german. Un domeniu adus în discuție de consul a fost turismul, respectiv dezvoltarea cu ajutorul unor investitori și proiecte viabile.


Prefectul Vasile Moldovan a prezentat faptul că în județ,464 de elevi studiază limba maternă (germană), că în 17 unități de învățământ învață limba germană.2600 de elevi și că sunt 29 de cadre didactice care predau limba germană.


La finalul discuțiilor, consulul german a mulțumit pentru primire și discuțiile fructuoase, pentru deschidere și oportunitatea de colaborare cu autoritățile administrației publice județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *