Administratie

CONSILIU LOCAL – S-a modificat decizia alesilor locali referitor la transportul autovehiculelor de mare tonaj care transporta agregate de cariera si material lemnos. Vezi programul si conditiile in care acestea vor putea circula (VIDEO)

Vezi VIDEO
Transportatorii de agregate de cariera si material lemnos vor putea sa tranziteze muncipiul Baia Mare cu masinile incarcate, insa nu oricum, ci dupa reguli foarte bine stabilite. Decizia a fost luata in sedinta Consiliului Local de marti, 15 septembrie.

Practic, noua decizie a fost luata in urma unei consultari organizate de primarul municipiului Baia Mare cu reprezentantii acestor societati, care erau nemultumiti ca li s-a interzis circulatia pe raza municipiului Baia Mare. Astfel, in urma discutiilor, s-a dispus o noua hotarare, care reglementeaza strict perioadele si conditiile in care aceste autovehicule pot circula.

„Am avut saptamana trecuta o intalnire cu cei care au firme de exploatare a lemnului,
de transport lemn, respectiv cei care au cariere sau transporta piatra din cariere. Am decis in raport cu ceea ce s-a hotarat de a limita tonajul, sa facem o chestiune mai putin extrema si radicala. De fapt, asta a fost si scopul, pe de alta parte, sa reusim sa ii aducem la un nivel la care sa inteleaga ca nu se poate orice in municipiul Baia Mare. Sa inteleaga acesti transportatori ca nu se poate prin cartierele municipiului sa transporti orice, oricand, deranjand pe oricine. Am stabilit foarte clar ca sambata si duminica nu se transporta piatra si nu se transporta material lemnos. Nici in Blidari, nici in Firiza, nici in Ferneziu, nici pe Valea Borcutului, nici pe Valea Rosie, nici pe Valea Usturoiului, nici pe strada Ferastraului, nici pe alte strazi unde exista astfel de activitati”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

In decizia adoptata in unanimitate de alesii locali este prevazut orarul dupa care se poate circula cu incarcaturi mai mari pe raza orasului. Se cauta solutii si pentru ca transportatorii sa nu fie nevoiti sa faca drumuri suplimentare pentru achitarea taxei de tranzit.

„In timpul saptamanii, de luni pana vineri, programul va fi de la ora 9.00 la ora 20.00. Ora 9.00 pentru ca pana la ora 9.00 oamenii merg la munca, copiii merg la scoala, e aglomeratie mai mare pe strazile municipiului si cred ca aceasta este solutia potrivita. Iar tonajul este clarificat printr-o hotarare anterioara a Consiliului Local si se plateste o taxa pentru transport in functie de tonaj. Pe de alta parte, vom incerca sa dam posibilitatea celor care au cariere sau Ocolului Silvic al municipiului Baia Mare sau cel al Romsilva sa poata sa incaseze ei, pentru municipiu, aceste taxe de transport si apoi saptamanal, pe baza unor acte legale, sa ne transfere acele sume. Asta pentru a da posibilitatea transportatorilor sa fie mai dinamici in raport cu plata acestor taxe si sa nu trebuiasca soferii sa intre pe Internet, sa se opreasca la Primarie sau la alte casierii pe care le avem in oras”, a mai adaugat Chereches.

Sursa: Ana Pop