Comunitate

Consilieri locali pentru o zi ! Elevii de la Eminescu protagoniștii unei ședințe a Consiliului Local Baia Mare

Cateva zeci de tineri de la Colegiul National “Mihai Eminescu” au  fost consilieri locali pentru cateva ore. Au dezbatut si au decis asupra unor proiecte  pe care ei le consideră benefice pentru cetățenii municipiului Baia Mare . Totul in cadrul unui proiect menit sa-i faca sa inteleaga politica locala si mai ales cum se ia decizia publică în localitatea lor.

 

Alaturi de tineri a fost primarul Catalin Chereches . “Timp de 4 ore am avut plăcerea să fiu alături de tinerii de la la Colegiul Național “Mihai Eminescu”. Tineri responsabili și dedicați comunității, cu inițiativă, au ocupat pozițiile de consilieri locali într-un mod mai fericit decât au fost ele ocupate în ultimii 25 de ani. La finalul întâlnirii am desemnat prin votul celor tineri reprezentantul meu în Consiliul de Administrație al CN “Mihai Eminescu”, așa cum am promis, că se va întâmpla în toate liceele și colegiile, unde îmi doresc să fiu reprezentat prin vocea și determinarea unui tânăr. Tânăra aleasă de către colegii ei pentru a mă reprezenta este Maria Dragoș – a spus primarul municipiului Baia Mare.

Tinerii au fost pentru o zi consilieri locali, într-o ședință interesantă, în care s-au dezbătut și decis proiecte de hotărâre pe care le-au considerat benefice pentru Baia Mare. Astfel, președinții celor 5 partide reprezentate în Consiliul Local (Alb, Albastru, Mov, Roz și Verde) au prezentat proiecte ce au privit amenajarea unor piste pentru bicicliști, Renovarea și redeschiderea ștrandului municipal, Transformarea, reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură a Tineretului, Reabilitarea Turnului Combinatului pentru dezvoltarea turismului și Transformarea cinematografului Minerul într-un mall cultural. Tot ei, tinerii, au adresat interpelări executivului primăriei, interpelări la care a răspuns primarul Cătălin Cherecheș.

Proiectul de educație civică Joc de strategie: Politica locala a fost desfasurat de  Fundația Friedrich Ebert România alături de Primăria și Consiliul Local Baia Mare împreună cu Colegiul Național „Mihai Eminescu”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *