Actualitate Administratie Politica

Consilier local, în vizorul ANI

Dănilă Pop, consilier local al comunei Sălsig din județul Maramureș figurează în lista Agenției Naționale de Integritate. Această listă a fost oferită publicității pe data de 12 iulie și include un nou lot de aleși locali în cazul cărora s-a constatat starea de incompatibilitate și existanța conflictului de interese de natură administrativă.

În cazul maramureșeanului Dănilă Pop s-a constatat un conflict de interese administrativ. Acesta a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii unei proceduri de închiriere a pășunilor și aprobarea ”Regulamentului privind regimul închirierii pășunilor aflate în proprietatea publică a comunei Sălsig.”

După aceasta, între Comuna Sălsig și Asociația Producătorilor Agricoli ”Valea Sălajului” s-a încheiat un contract cadru de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul public al comunei.

Consilierul local în cauză este membru fondator al asociației mai sus menționate și încalcă, deci, dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *