Actualitate

CONCURS VOLUNTARI – Pompierii din Cernesti, cel mai bun echipaj de voluntari, s-a calificat la etapa interjudeteana

Foto Concurs pompieri voluntari (c) eMM.ro 
Foto Pompieri voluntari (c) eMM.ro 

Patru echipaje de pompieri voluntari si tot atatea private din Maramures au avut de luptat in 16 iunie, pe o caldura torida, pentru locul intai la concursurile profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta. La competitia judeteana, care s-a desfasurat pe terenul de atletism din Baia Mare, au participat echipaje ale SVSU din comunele Ardusat, Cernesti, Grosi si Remeti, iar la categoria SPSU echipaje de pompieri voluntari de la patru societati comerciale din Maramures.

Competitia a fost una stransa, pompierii voluntari luptand pentru a se califica in etapa interjudeteana. Participantii s-au infruntat in trei probe: pista de indemanare si viteza, stafeta 4×100 si dispozitivul de interventie, aceasta din urma dovedindu-se si cea mai dificila pentru concurenti.

“La aceasta competitie participa sase echipaje ale serviciului din judet care au castigat etapele zonale si cinci echipaje ale societatilor private. Prima porba este stafeta 4x 100 de metri, pista de indemanare si viteza si dispozitivul de interventie la care participa tot echipajul. Castigatorii acestui concurs vor participa la faza interjudeteana care se va desfasura in luna iulie in judetul Slaj”, a declarat, inainte de competitie, Adrian Sabou, sef serviciu SPPEPP din cadrul ISU Maramures.

Dupa intreceri strans disputate, cel mai bun echipaj al voluntarilor s-a dovedit cel din Cernesti, urmat de cel din Remeti si cel din Grosi. La servicii private, locul intai a fost ocupat de componentii echipajului SC. Eaton, urmat de SC Aramis din Baia Mare si de cei de la SC Primob SA.

Ocupantii locurilor intai vor reprezenta Maramuresul la etapa interjudeteana a competitiei, care se va desfasura luna viitoare in judetul Salaj.
Sursa: Anca Popescu