Sport

CONCURS MOTO – Un Trabant transformat in bolid a rupt gura targului la concursul moto de la Cavnic (GALERII VIDEO si FOTO)

Foto concurs moto (c) eMM.ro 
Foto concurs moto (c) eMM.ro 

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Vezi
GALERIE FOTO
Scrasnetele de roti si fumul care iese din pneuri „au perturbat” zona turistica linistita a orasului Cavnic, unde astazi, 22 iulie, a avut loc un spectacol de tuning, indemanare si drift pentru toti soferii care au considerat ca au masinile si abilitatile necesare. Pe parcursul mai multor ore, spectatorii au putut sa vada atat masini special pregatite pentru curse, cat si autoturisme de strada ai caror soferi au incercat sa scoata cel mai bun timp pe traseul realizat de organizatori in parcarea din zona. Senzatie a facut, insa, un Trabant care i-a uimit pe toti cei prezenti cu calitatile sale, micuta masina germana aratand ca are suficienti cai putere incat sa intreaca masini considerate mai performante.

Ziua a inceput cu un concurs de skandenberg, in cadrul caruia cavnicarii si-au putut masura forta. Arbitri au fost sportivii Stefan Tamas si Olimpiu Fat, maramureseni cu rezultate importante in acest sport. Dupa meciuri extrem de echilibrate, castigatorul a fost desemnat Simon Imre, locul al doilea l-a ocupat Daniel Pop, iar pe a treia treapta a clasamentului s-a clasat Violin Canta.

A fost randul soferilor sa intre in scena, iar sapte concurenti s-au incumetat sa parcurga contratimp un traseu menit sa le testeze abilitatile. Rand pe rand, unii mai repede, iar altii mai temperati, concurentii au incercat sa scoata un timp cat mai bun. Surpriza competitiei a fost un Trabant, al carui sofer a reusit sa se claseze pe locul al treilea, desi concurenta a fost una acerba.

„E motorul original, in patru timpi, atat. Si mici modificari… Aici e secretul, la micile detalii. Lipsa cailor putere o compensam cu curaj. Cam 2.000 de euro m-a costat sa il fac asa si am lucrat timp de un an”, a spus Peter Havrilla, proprietarul Trabantului.

Un alt concurent care a impresionat prin stilul curat de pilotaj dar si prin masina puternica pe care o avea a fost Alexandru Ciulean, invitat special in cadrul evenimentului si care, dupa incheierea concursului, a facut un spectacol de drift foarte apreciat de public. Chiar daca in cadrul probei de indemanare el s-a clasat pe locul doi, la drift el a atras toate privirile cu piruetele si derapajele controlate pe care le-a facut.

„Am uzat foarte multe cauciucuri pana am invatat sa merg asa. Nu avem unde sa invatam in Baia Mare sportul asta, dar mergem in Ungaria, pe circuite. Masina e un Nissan Skyline, peste 300 cai putere, modificata pentru drift sau viteza pe traseu montan”, a spus Alexandru Ciulean.

Premiul cel mare al probei de indemanare a ramas in Cavnic, Andrei Onisa, care a condus un Renault Megane rsi areusit cel mai bun timp al probei.

Chiar daca a fost primul eveniment de acest gen organizat vreodata in Cavnic, organizatorii spun ca se gandesc deja la urmatoarea, incurajati de succesul manifestarii.

„Sunt fericit ca nu am avut evenimente neplacute. Eu zic ca afot un eveniment destul de reusit si sper sa il fac si la anul, chiar la o amploare mai mare si cu mai multi sponsori”, a spus Andi Puha, unul dintre organizatori.

Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol de fachirism sustinut de Ianis si Anda.
Sursa: Andrei Gherghel