Cultura

CONCURS EMINESCU – Elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Baia Mare si-au comemorat patronul spiritual

Foto Mihai Eminescu 123 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu au fost comemorati astazi, 15 iunie, de catre cativa elevi ai colegiului din Baia Mare care poarta numele poetului. Liceenii au trecut printr-un test de intrebari legate de viata poetului, iar in cursul dupa amiezii au impartit semne de carte create chiar de ei, pe care erau scrise versuri din opera eminesciana.

Trei echipe de elevi s-au intrecut intr-un concurs de cultura generala despre viata si opera lui Mihai Eminescu. Intrebarile au fost concepute de elevi, iar apoi au fost selectate de dascali. La final, cele mai bune intrebari dar si raspunsuri au fost premiate, castigatorii fiind recompensati cu diplome si carti

„Astazi am sarbatorit 123 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu, numit si «Luceafarul poeziei românesti». Ieri am avut un concurs in care am raspuns la niste intrebari legate de viata poetului, iar astazi am ales sa impartim niste semne de carte cu strofe din opera lui Eminescu”, a precizat una dintre elevele implicate in proiect, Melania Tomoioaga.

Castigatoarea concursului a fost o grupa formata din elevii Iulia Big, Carolla Codroiu, Daniel Lup si Vasile Boico. Concursul, care se afla anul acesta la cea de-a IV-a editie, isi propune sa aduca un omagiu marelui poet Mihai Eminescu.
Sursa: Gabriela Kuhajda