Monden

CONCLUZII – Arata-mi ce pantofi porti ca sa-ti spun cine esti

Cercetatori de la Universitatea Kansas au demonstrat ca stilul, culoarea, valoarea si starea pantofilor pot ajuta la formarea unei idei despre persoana care-i poarta. Ceea ce poarta o persoana spune mult despre ea. Pentru a o dovedi, cercetatori de la Universitatea Kansas au aratat unor studenti 208 fotografii de pantofi, acestia trebuind sa ghiceasca sexul, varsta si statutul celor care-i purtau. Urmau sa mai spuna daca omul este extrovertit sau introvertit, ce preferinte politice are si care este statutul lui social, scriu cercetatorii. Numai uitandu-se la poze, studentii au ghicit 90% din trasaturile de caracter ale persoanelor carora le apartineau pantofii.

“Incaltamintea da informatii utile despre cine o poarta”, adauga echipa de cercetatori. Unele detalii sunt evidente: pantofii de marca, ce au un pret exorbitant, apartin unei persoane cu venituri mari. Pantofii colorati, de exemplu, sunt purtati de persoane extrovertite, iar oamenii anxiosi au tendinta sa poarte incaltaminte noua si bine intretinuta.

Alte detalii sunt in schimb mai subtile. Pantofii practici si functionali apartin unor persoane agreabile. Agresivii sunt inclinati sa poarte cizme, iar oamenii mai linistiti au incaltaminte draguta, dar nu prea confortabila.
Sursa: Agerpres