Monden

CONCERTE – ROCK – Trupa Linkin Park canta in Romania, in 6 iunie

Trupa americana Linkin Park va canta pentru prima data in Romania pe 6 iunie la Romexpo din Bucuresti, informeaza un comunicat Events transmis Agerpres. Trupa canta pentru prima data nu doar in Romania, ci si in zona Balcanilor, ceea ne face sa credem ca vom avea si numerosi spectatori din tarile vecine”, spune Sorina Burlacu, director general Events, in comunicatul citat.

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupa de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei sase membri ai trupei sunt originari din sudul Californiei. Vocalistul Mike Shinoda si Delson, fosti colegi de scoala, au inregistrat primul material, in 1996.

De-atunci, Linkin Park au vandut peste peste 45 de milioane de albume in intreaga lume si au castigat doua premii Grammy din sase nominalizari, plus numeroase alte premii ale industriei muzicale.

Albumul de debut al trupei, “Hybrid Theory”, a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare in SUA) si a castigat multi-platina in multe alte tari.

Ultimul lor album, “A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 in Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo.

Turneul de promovare cu acelasi nume, “A Thousand Suns Tour”, a traversat cinci continente si 30 de tari, prilej cu care cei sase au cantat in fata a peste un milion de fani.

Linkin Park lucreaza in prezent la un nou album, care va fi lansat in vara anului 2012. Dupa o perioada de experimente si intr-o era in care mai toate formatiile merg spre dubstep, Linkin Park au decis sa revina la soundul initial.

In anul 2005, Linkin Park a pus bazele Music For Relief, o organizatie caritabila non-profit, care a adunat peste cinci milioane de dolari pentru victimele dezastrelor naturale. Suma de 2,2 lei din fiecare bilet vandut la concertul din Romania va merge catre Music For Relief. In acest moment, Linkin Park este trupa pe primul loc la numar de fani pe Facebook, cu peste 36 de milioane de “adepti”.

Biletele vor putea fi cumparate incepand de vineri, 13 aprilie, la preturile de 130 lei – gazon B, 200 lei – gazon A, 270 lei – Golden Ring si 360 lei – tribune VIP. Pana pe 26 aprilie inclusiv, biletele la gazon A pot fi achizitionate la pretul special de 180 lei.

Tichetele se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim – magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti. Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Sursa: Agerpres