Turism

CONCEDII – Baimarenii opteaza pentru a-si petrece Revelionul in statiunile maghiare si in capitalele europene

Baimarenii isi fac de acum rezervari pentru un sejur de Revelion. La Targul de Turism organizat la sfarsitul saptamanii trecute in Baia Mare, cele mai multe persoane s-au interesat de pachetele turistice disponibile pentru capitalele europene. La mare cautare sunt si statiunile din Ungaria. Pe de alta parte, exista statiuni autohtone aflate in topul preferintelor baimarenilor, unde locurile s-au ocupat in totalitate pentru Craciun si Revelion, astfel incat turistii au fost nevoiti sa se orienteze spre o alta perioada de sejur sau spre o alta destinatie.

Targul de turism organizat la finele saptamanii trecute in Baia Mare a fost un bun prilej pentru baimareni sa-si faca rezervari pentru Revelion. Pe langa statiunile maghiare, persoanele care au cerut informatii s-au interesat de pachetele turistice pentru capitalele europene precum Viena, Budapesta sau Praga.

“La targul de turism, editia de toamna, de anul acesta, lumea a fost interesata in principiu de sejururile de Revelion in capitalele europene si de sejururile la SPA in vacanta de Sfantul Andrei – 1 decembrie. S-au interesat de destinatii precum Baile Felix, Hajduszoboszlo sau alte bai termale din Ungaria, respectiv Revelionul in capitale europene sau in orase unde se poate ajunge ieftin si repede cu avionul din Cluj. Lumea cauta mai degraba piete de Craciun in Viena, in Budapesta, Praga si chiar si Dresda si Munchen”, a declarat reprezentantul unei agentii de turism, Cristian Burtan.

In topul preferintelor baimarenilor se afla si statiunea bihoreana Baile Felix. Numai ca, aici, locurile au fost ocupate in totalitate pentru Craciun si Revelion. Persoanele interesate au fost nevoite astfel sa opteze pentru o alta perioada de sejur.

“Turistii nostri se pregatesc, spre uimirea noastra, pentru 2016. Noi am si venit cu oferta pregatita pentru 2016, pe perioada targului beneficiaza si de o reducere de 10% din valoarea sejurului. La noi, oferta de Craciun si de Revelion s-a epuizat, locurile sunt vandute 100%, dar clientii din Baia Mare se orienteaza spre sezonul 2016”, a afirmat Calin Dobai, manager marketing.

Alti turisti si-au exprimat dorinta ca de Revelion sa fie in statiunea maghiara Hajduszoboszlo. Surprinzator, baimarenii nu s-au prea uitat la buzunar. Cei mai multi au optat pentru hoteluri de patru stele.

“Au fost destul de multi turisti. Cei mai multi s-au interesat pentru Revelion, ceea ce inseamna ca am vandut destul de multe pachete, de la cazari private pana la hoteluri de patru stele. Ce am observat, de Revelion nu prea au fost influentati de pret, deoarece cele mai multe cereri erau la hoteluri de patru stele. De obicei, in aceste pachete sunt incluse cazarile cu demipensiune, plus internari la complexul balnear, cina cu masa festiva de Revelion si diverse programe in cursul zilelor”, a punctat reprezentantul statiunii maghiare, Eva Palvolgyi.

Tarifele sunt variate. In timp ce in Baile Felix, acestea incep de la 30-35 euro/zi/persoana, cazare cu demipensiune, si ajung undeva la 40 de euro cu pensiune completa, in Hajduszoboszlo, un pachet turistic pentru Revelion porneste de la 120 de euro si poate ajunge la 300 de euro. De Revelion, preturile incep de la 140 de euro pentru trei nopti de cazare la un hotele de trei stele in Bratislava si pot ajunge pana la 599 de euro/persoana in Egipt sau Dubai.

Sursa: Camelia Tocaci