Comunicate de presa

COMUNICAT – Conferinta nationala cu participarea internationala “Accepta-ma asa cum sunt – despre abilitate si dizabilitate”

Asociatia Autism Baia Mare a marcat sapte ani de activitate prin Conferinta nationala cu participarea internationala “Accepta-ma asa cum sunt – despre abilitate si dizabilitate” (2-3 octombrie 2015). Evenimentul, aflat la cea de-a treia editie, a reunit peste 150 de participanti, atat din randul profesionistilor care vin in contact cu copii cu tulburari de dezvoltare cat si parinti.

Ne-am dorit sa aducem in atentia participantilor teme de discutie legate de provocari ale muncii si convietuirii cu copii cu tulburari de dezvoltare si totodata sa propunem modele de buna practica. Printre temele abordate atat in sesiunile de plen cat si in cadrul workshop-urilor se numara: utilizarea video modelling-ului in autism, managementul stresului la copii si adulti, epuizarea la profesionisti sau „drumul” limbajului.

Conferinta a reunit specialisti din tara si strainatate in domeniul serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilitati: Dawn Hoffman, terapeut ocupational din Statele Unite ale Americii, Christos K. Nikopoulos PhD fondator si director Autism Consultancy Services Ltd din Londra, Marea Britanie, Mihaela Stan, Presedinte Asociatia Puzzle Romania si Drd. Mariana Arnautu – Manager programe educationale World Vision Bucuresti, Cristina Costescu – Doctor in psihologie, Éva Bartók, presedinte Asociatia Romana pentru Copii Dislexici, Targu-Mures, Beatiana Cioaca, logoped, Bucuresti .

Conferinta a fost organizata in cadrul proiectului „Servicii sociale integrate – asistenta si interventie in tulburari de dezvoltare” proiect implementat in perioada 1 martie 2015 – 30 aprilie 2016 in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, finantat prin granturile Spatiului Economic European 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Sursa: Asociatia Autism Baia Mare