Monden

COMPETITIE INEDITA – Un campionat mondial dedicat barbilor si mustatilor va avea loc sambata in Austria

 
 

A 12-a editie a Campionatului Mondial al Barbilor si Mustatilor, organizat o data la doi ani, se va desfasura sambata in orasul austriac Leogang, relateaza DPA. Purtatori de barba si mustata din 20 de tari vor concura pentru 18 de titluri de campioni mondiali, iar 17 detinatori de titlu vor veni la Leogang pentru a-si apara trofeele obtinute la editia anterioara, din 2013, de la Leinfelden-Echterdingen, Germania.

In total, 323 de concurenti din Europa, Statele Unite, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Emiratele Arabe Unite se vor prezenta in fata unui juriu care va premia cele mai inventive, originale si atractive mustati si barbi.

Cele 18 titluri vor fi acordate pentru trei categorii, “mustata”, “barba partiala” si “barba plina”.

In concursul dedicat mustatilor, concurentii se vor intrece la subcategoriile “Natural”, “English”, “Dali”, “Imperial”, “Ungar” si Freestyle, iar in cel al barbilor, la subcategoriile “Natural”, “Fu Manchu”, “Muschetar”, “Imperial”, “Imperial sideburns” si “Freestyle” – pentru barba partiala, si la subcategoriile “Natural”, “Natural with Styled Moustache”, “Verdi”, “Garibaldi” si “Freestyle” – pentru barba plina.

foto: worldbeardchampionships.com

Sursa: Agerpres