Actualitate

Comemorare: Ceremonial religios și militar la troița din Piața Revoluției

Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății va fi aniversată mâine, 22 decembrie, prin organizarea unui ceremonial militar și religios la troița amplasată în Piața Revoluției din Baia Mare.

După primirea onorului de către prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, salutarea Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare, va fi intonat Imnul Național al României de către fanfara municipală.

Serviciul religios și comemorarea eroilor martiri ai Revoluției Române din Decembrie 1989 va fi oficiat de un sobor de preoți.

Semnificația Revoluției Române din Decembrie 1989 va fi prezentată de către un reprezentant de la Arhivele Naționale Baia Mare.

La troița din Piața Revoluției va fi depusă o coroană de flori din partea autorităților județe și locale, revoluționari, instituții militarizate și demilitarizate, parlamentari, instituții publice deconcentrate, partide politice, asociații și organizații ale societății civile.

Ceremonialul militar și religios se va încheia cu defilarea Detașamentului de Onoare. De asemenea, se vor desfășura slujbe religioase și vor fi depuse jerbe de flori la mormintele eroilor martiri ai Revoluției Române din Decembrie 1989, de pe raza municipiului Baia Mare.

Sursă imagine: graiul.ro

Instituția Prefectului – Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *