Actualitate Vremea

Cod galben de ceață, până la ora 12.00, în mai multe localităţi din Maramureş – VIDEO

Vremea a fost predominant frumoasă ieri pentru această perioadă și caldă în cursul zilei. Cerul a fost variabil la senin. În prima parte a zilei, în zonele joase izolat s-a semnalat ceață. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost de 10 grade la Ocna Șugatag și Tg. Lăpuș și 11 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului ea cuprinsă între -6 grade la Târgu Lăpuș și 0 grade în Baia Mare.

Stratul de zăpadă este prezent la munte și măsură, aseară, până la 45 cm la Vf. Iezer.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat pe majoritatea tronsoanelor, fiind parțial umed pe DN18 în Pasul Gutâi și pe Dealul Hera. Cerul este acoperit pe DN18, la Petrova și senin pe celelalte sectoare de drumuri naționale. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 50 de metri, pe DN18, Dealul Hera, între km 96 și km 110.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 12 utilaje și împrăștiat 7,5 tone sare pentru combaterea poleiului.  Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

Valori ale temperaturii aerului acum: -7 grade la Cavnic și Târgu Lăpuș, -3 grade la Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa, -2 grade la Ocna Șugatag și Baia Sprie, -1 grad în Baia Sprie, Șomcuța Mare și Seini.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheață este prezența la malurile râurilor Vaser, Rsucova și Botiza. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiți de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: 80 cm la Cavnic, 60 cm în Pasul Gutâi, 55 cm la Firiza și Băiuț, 45 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Luhei, 18 cm la Ruscova și Baia Borșa, 11 cm la Leordina, 10 cm la Mara și Poiana Borșa, 8 cm la Târgu Lăpuș. Rămâne valabilă atenționarea referitoare la posibilitatea producerii de avalanșe în Munții Maramureșului.

În vigoare este o atenționare cod galben de ceață, valabilă până la ora 12.00, cu vizibilitate redusă sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri pe rază unităților administrativ-teritorială a localităților Târgu Lapuș, Șomcuta Mare, Miresu Mare, Valea Chioarului, Coroieni, Vima Mică și Boiu Mare.

Vremea va fi astăzi caldă pentru această perioada. Cerul va fi variabil. Vântul va suflă slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre10 și 12 grade iar cele minime între -5 și -2 grade. Dimineață în zonele joase se va semnala ceață.

Mâine, 20 februarie a.c., prognoza meteorologică prevede că mâine, 20 februarie a.c., vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, în cursul zilei, va plouă slab. La munte, local, vor fi precipitații mixte. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta. Temperaturile maxime, în scădere față de zilele precedente, vor fi cuprinse între 5 și 8 grade, iar cele minime între -5 și -2 grade. Dimineață și noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase se va semnala ceață.

Precipitații mai semnificative sunt prognozate să cadă, pe arii extinse, în cursul seri de joi, respectiv în noaptea de joi spre vineri. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie. La munte va ninge. Vremea se răcește de vineri, 22 februarie a.c., când sunt prognozate, pe arii extinse precipitații mixte, iar la munte va ninge. Temperaturile minime vor avea valoriu cuprinse între -13 și -9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *