Actualitate

CIRCULATIE AUTO – Restrictii pe drumurile din cinci judete, din cauza caniculei

Vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone nu pot circula, astazi si maine – 11 si 12 iulie – pe drumurile nationale din judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, restrictia fiind impusa din cauza codului portocaliu de canicula, anunta Centrul Infotrafic din IGPR.

Restrictia, valabila intre orele 11.00 si 20.00, nu se aplica transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculelor care participa la interventii in caz de forta majora, transporturilor funerare, transporturilor postale, transporturilor de echipamente de prim-ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanti, transporturilor de marfuri sub temperatura controlata, transporturilor pentru tractari vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturilor de apa imbuteliata si transporturilor de produse provenite din exploatari agricole, precizeaza sursa citata.

Infotrafic informeaza totodata ca pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti se executa, azi, 11 iulie, lucrari de asfaltare pe banda a doua a sensului de mers catre Bucuresti, intre kilometrii 14 si 15. La trecerea prin zona, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta si sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei.

Politistii reamintesc, de asemenea, ca ramane inchisa varianta de ocolire a municipiului Caransebes (judetul Caras-Severin), aflata in lucru, autovehiculele circuland pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
Pe DN12C Gheorgheni (judetul Harghita) – Bicaz (judetul Neamt) se executa lucrari de consolidare a terasamentului in cateva puncte, din aceasta cauza drumul fiind ingustat. Infotrafic recomanda conducatorilor auto sa respecte indicatiile pilotilor de dirijare a traficului si sa ruleze cu viteza redusa.

In judetul Valcea, pe DN7 Caciulata – Brezoi (Valea Oltului), se executa, si miercuri, lucrari de consolidare a versantilor, in intervalul orar 8.00-17.00. Din aceasta cauza, circulatia rutiera se intrerupe periodic, circa 15-20 de minute.

Avand in vedere temperaturile ridicate, politistii de la Rutiera recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a porni la drum, sa verifice presiunea pneurilor, pentru evitarea producerii exploziei acestora. De asemenea, la primele semne de oboseala, este necesara o pauza de conducere pentru refacerea capacitatilor psiho-motorii necesare conducerii in siguranta.
Sursa: Mediafax