Actualitate

Chestor Ioan Buda a fost numit la şefia IGPR cu rang de secretar de stat

Ioan Buda a fost numit la conducerea IGPR cu rang de secretar de stat, în condiţiile în care până acum el fusese împuternicit pe această funcţie.

Împuternicirea lui Ioan Buda pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector general, cu rang de secretar de stat, al IGPR încetează în urma deciziei de a fi numit la conducerea IGPR.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul chestor de poliţiei Buda Ioan se numeşte în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în decizia din Monitorul Oficial, publicată vineri.

Ioan Buda a fost împuternicit la conducerea IGPR în 26 iunie 2018, după ce Cătălin Ioniţă – în prezent şef al Direcţiei Generale Anticorupţie – a cerut să fie schimbat din funcţie la cerere, din motive personale, potrivit News.

Ioan Buda s-a născut în Cupşeni, Maramureş, are 54 de ani şi a ocupat funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră în perioada 2010-2015, ca apoi să fie, până în 2016, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. A revenit la finalul anului 2016 în funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră.

Ioan Buda a fost implicat într-un scandal în 2017. Atunci, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a dispus o anchetă după ce în presă au apărut imagini în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră Aurelian Miu îngenunchează în faţa unei mese la care stau mai mulţi chestori din minister.

Buda a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca şi are şi o diplomă de studii juridice eliberată de Universitatea Oradea, unde a urmat un curs postuniversitar de Drept Penal şi un master în Administraţie Publică. În 2004-2005, a urmat un curs postuniversitar în management la Academia de Politie „Alexandru I. Cuza” şi tot aici a făcut un master în Managementul Strategic al Afacerilor Interne. În 2010, Ioan Buda a făcut un master la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Facultatea de Comandă şi Stat Major.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *