Actualitate

CERSETORII CASTIGA – Milogii inving autoritatile din Baia Mare, in razboiul impotriva cersetoriei (VIDEO)

Foto: cersetoare la politie (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Primaria Baia Mare strica degeaba procesele verbale si benzina pe milogii din oras. Cei care intind mana pe strada nu se tem nici de amenzile date si nici de du-te-vino-ul politistilor locali, care ii ridica din intersectii si ii trec in catastife. Ei se simt invingatori in razboiul cu autoritatile, cata vreme nu pot fi pusi sa plateasca, si marturisesc cu nonsalanta ca nu vor renunta la obiceiul de a cere bani trecatorilor doar pentru simplul fapt ca primesc o hartie pe care figureaza o sanctiune de cateva sute de lei.

Directia de Venituri din cadrul primariei baimarene ar avea de incasat amenzi de zeci de mii de lei de la cersetorii prinsi in municipiu. Sumele sunt in evidente pentru 2012, insa in anii anteriori figureaza alte cateva sute de sanctiuni similare, care au ramas neachitate.

“In anul 2011, Politia Locala a municipiului Baia Mare a dat 53 de amenzi. Cuantumul amenzilor este intre 100 si 500 de lei, iar pana la 1 iunie 2012 au fost aplicate 102 amenzi. Din datele statistice ale Politiei Municipiului Baia Mare, pe raza orasului exista aproximativ 135 de cersetori“, a precizat purtatorul de cuvant al primariei, Dan Coarda.

Pana acum, singurul castig inregistrat de autoritati in lupta impotriva cersetorilor a fost contabilizarea celor care si-au facut o meserie din a sta cu mana intinsa pe strazi. Astfel, cei de la primarie pot sa spuna ca 72 dintre cersetorii aflati in evidente au buletin de Baia Mare, iar circa 30 vin de prin alte localitati.

In cealalta tabara nu e deloc ingrijorare, chiar daca autoritatile continua sa vina cu amenintari. “Suntem o familie necajita, ce sa fac? N-am casa, n-am mas, n-am pe nimeni…O amenda am numa, cu proces verbal. Cand mi-a da Dumnezeu bani, atunci o-i plati-o…“, a aratat o cersetoare care astazi, 22 iunie, isi facea de lucru in zona Garii.

Un esec in lupta impotriva cersetoriei s-a dovedit si initiativa de a-i amenda pe baimarenii care le dau bani milogilor. In Baia Mare s-a venit cu o astfel de idee, insa autoritatile au aratat ca ea nu poate fi aplicata in mod legal.
Sursa: Anca Popescu