Stiri nationale

CERCETARI – Udrea a sosit la Parlament pentru a afla noile acuzatii ale DNA

Deputatul Elena Udrea a venit joi dimineata, la Parlament, pentru a citi noul dosar prin care DNA cere ridicarea imunitatii sale pentru urmarire penala, retinere si arestare preventiva, precizand ca nu stie decat detaliile transmise de presa.

“Am vazut doar ce spuneti dumneavoastra, presa. Doar dumneavoastra aveti informatii diferite sau interpretari diferite. (…) Ma duc sa vad acuzatiile, sa vad ce vorbesc, mai ales ca din comunicatul DNA n-am inteles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici macar nu stiu pe ce sa ma pronunt”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a adaugat ca ii va fi usor sa citeasca acest nou dosar cu sapte volume, fata de dosarul “Gala Bute”, care are 70.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut marti Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Udrea este acuzata de savarsirea urmatoarelor infractiuni in exercitiul functiei: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor in care se vor analiza cererile DNA in acest noul dosar al Elenei Udrea va avea loc vineri.

Sursa: Agerpres