Stiri nationale

CERCETARI – Profesor de la o scoala din Capitala, suspectat ca fotografia eleve in baie. ISMB face ancheta

Un profesor de sport de la Scoala nr. 164 din Capitala este suspectat ca fotografia eleve de clasa a II-a in baia unitatii de invatamant, iar Inspectoratul Scolar Bucuresti a trimis o echipa pentru a face verificari si a dispus ca in locul acestui profesor sa intre la ore un alt cadru didactic.

Profesorul de sport de la Scoala Generala nr. 164 din Capitala a fost reclamat de un parinte care a sustinut ca acesta ar fi intrat in toaleta peste mai multe fetite de clasa a II-a si le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, a declarat ca ISMB a primit joi o sesizare de la un parinte in legatura cu acesta situatie, iar vineri dimineata la scoala a fost trimisa o echipa de inspectori pentru a verifica daca faptele sesizate sunt reale.

”Putem incadra fapte unui profesor ca si comportament indecent sau comportament imoral. Deocamdata suntem in cercetari si, dupa ce echipa de inspectori va finaliza aceasta cercetare, si scoala va face o cercetare printr-o comisie de cercetare disciplinara care va fi constituita conform legii. In functie de concluzii, vor fi stabilite sanctiunile. Deocamdata suntem in faza preliminara”, a declarat Marian Banu.

El a precizat ca incepand de vineri profesorul nu va mai preda, la orele acestuia intrand un alt cadru didactic.

”Inspectoratul Scolar a luat decizia ca deocamdata la clasa respectiva sa predea o alta doamna profesoara, incepand de la prima ora. Asta inseamna ca din acest moment disciplina educatie fizica si sport va fi predata de un alt cadru didactic. Din punctul meu de vedere, cred ca dupa o discutie cu domnul profesor vom lua o decizie legata de faptul ca cel putin cat vor continua cercetarile sa ramana in afara procesului de invatamant. Deocamdata trebuie sa tinem cont si de faptul ca copiii sunt de varsta scolara mica si vor trebui sa fie foarte atenti. La randul lor, parintii trebuie sa fie siguri ca noi nu vom tolera niciodata asemenea comportamente daca vor fi verificate”, a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Sursa: Mediafax