Sanatate

CELULE STEM – Primul transplant cu celule stem stocate in banca Biogenis va fi realizat in Romania

Foto: Biogenis - celule stemPrimul transplant cu celule stem stocate in banca Biogenis din Romania va fi realizat in tara noastra. Potrivit unui comunicat al Biogenis, de un an banca de celule stem ajuta o familie sa gaseasca o solutie pentru vindecarea unuia dintre copii, bolnav de leucemie acuta mielomonoblastica M4.

Biogenis a recoltat celule stem la nasterea celui de-al doilea copil al familiei pentru a incerca tratarea celui bolnav. Proba recoltata si stocata la Bucuresti a fost analizata de Institutul Clinic Fundeni, existand o compatibilitate de 90%, ceea ce o califica pentru un posibil transplant.

In cateva zile mama copilului urmeaza sa nasca pentru a treia oara. Banca de celule stem va recolta si acum celule stem cu scopul de a le folosi alaturi de prima proba pentru mai bune rezultate ale transplantului.

Copilul bolnav este acum in remisie, aflandu-se intr-un moment ideal pentru realizarea unui transplant cu celule stem. Aceasta noua proba face parte din programul “O noua sansa”, prin care Biogenis ofera recoltare, analizare si stocare gratuita a probei in vederea tratarii copilului bolnav din familie.
Sursa: Agerpres