Actualitate

Cea mai rece noapte de la începutul anului în Maramureș. -22 grade la Târgu Lăpuș, -15 grade Celsius în Baia Mare

Frigul a pus stăpânire pe România în această dimineață. S-au înregistrat cele mai scăzute valori ale temperaturii de la începutul iernii, datorită prezenței unui val de aer polar peste țara noastră.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -22 grade la Târgu Lăpuș, -15 grade Celsius în Baia Mare, 13 grade la Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, -12 grade la Vișeu de Sus și Borșa. A fost cea mai rece noapte de la începutul anului în județul nostru. Valoarea temperaturii resimțită de corpul uman la Târgu Lăpuș a fost de -29 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale se prezintă astfel: DN1C și E58, parțial umed, sectorul DN18 Baia Mare-Sighetu Marmației, umed, DN 18 Petrova, uscat, dar pe Dealul Hera partea carosabilă este umedă, DN18 și DN 17C la Vișeu de Sus, umed, DN 18 la Borșa, umed. În Pasul Prislop stratul de zăpadă frământată depus pe partea carosabilă măsoară până la 1 cm între km 153 și km 180. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu nouă utilaje și au împrăștiat 19 tone sare. De asemenea, au fost utilizate 300 tone clorură de calciu pe DN1C și E58.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -20 grade la Târgu Lăpuș, -15 grade în Baia Mare, Cavnic, Seini, Șomcuța Mare, -14 grade la Sighetu Marmației, -13 la Cavnic, Vișeu de Sus și Borșa -12 în Pasul Gutâi, Ocna Șugatag, Petrova, Dragomirești.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Firiza. Poduri de gheață sunt pe râurile Mara și Barsau. Temperaturile negative au contribuit la formarea de poduri de gheață cu ochiuri pe râurile Iza, Mara, Cosau, Cavnic și Nistru. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: 78 cm la Cavnic, 75 cm la Firiza, 72 cm în Pasul Gutâi, 48 cm la Coroieni, 39 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm în Baia Borșa, 35 cm la Vișeu de Sus și Poiana Borșa, 27 cm la Târgu Lăpuș, 24 cm la Vf. Iezer, 21 cm în Baia Mare, 17 cm la Sighetu Marmației, 16 cm la Ocna Șugatag.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *