Sanatate

CE SPUN MEDICII – Canicula favorizeaza aparitia unor infectii respiratorii

Foto raceala (c) Getty ImagesMedicii atrag atentia ca in perioadele de canicula se dezvolta infectii de tract respirator superior – faringite, sinuzite, laringo-traheite – si de tract inferior, pulmonare. Dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale “Victor Babes”, a declarat ca dintre germenii, bacteriile, care apar in acest sezon, cea mai de temut este legionella pneumophila, care este in corelatie cu aparatul de aer conditionat, unde se dezvolta.

”Aparatul de aer conditionat trebuie curatat anual si dezinfectat”, a subliniat dr. Simin Florescu. Potrivit medicului, in cazul in care o persoana face pneumonie cu acest germene si nu este diagnosticata la timp si instituit tratamentul lucrurile se pot agrava.

”Caldura favorizeaza enterovirusurile care pot determina afectare digestiva, mai sunt infectii de sezon care dau clasicele guturaie, in principal din cauza diferentelor mari de temperatura, trecerea de la rece la cald, pneumonii clasice, dar mai putin frecvente”, a detaliat medicul, atragand atentia asupra necesitatii unei temperaturi de confort termic.

Sursa: Agerpres