Actualitate

CAZUL NASTASE – Cererea de amanare a executarii pedepsei se judeca pe 28 iunie

Tribunalul Bucuresti va judeca joi, 28 iunie, cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul fostului premier Adrian Nastase. Initial, Tribunalul Bucuresti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe acesta cerere, insa instanta a admis o solicitare a avocatilor de preschimbare a termenului de judecata.

Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat, luni, ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”.

Potrivit lui Cazacu, contestatia in anulare este o cale extraordinara ce se formuleaza dupa ce o hotarare ramane definitiva, care poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala, unul dintre aceste puncte fiind prescriptia raspunderii penale. Consecinta acestei actiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect – daca in cauza, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al raspunderii penale.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”.

Fostul premier se afla internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei interventii chirurgicale, in urma tentativei de suicid avute miercuri seara, la locuinta sa.
Sursa: Agerpres