Administratie

Cătălin Cherecheș: „Tot ce înseamnă conducerea Societății Urbis este una perimată”

Se anunță vremuri grele pentru conducerea Societății Urbis. În ședința de Consiliu Local de joi, 21 februarie, Cătălin Cherecheș primarul muncipiului Baia Mare s-a declarat nemulțumit de performanțele echipei manageriale conduse de Ion Pop „Rapidu” și a precizat că urmează o schimbare majoră.

„Din altă perspectivă pentru că este o chestiune foarte serioasă, vă anunț demararea procedurilor pentru selecția echipei de management a Societății Urbis. Din punctul meu de vedere tot ce înseamnă conducerea Societății Urbis este una perimată, fără niciun fel de viziune și fără nicio raportare la ceea ce înseamnă economie reală și cum trebuie să funcționeze o firmă. O firmă trebuie să fie orientată spre profit și nu spre subvenții de la autoritățile locale. Să nu uităm că băimărenii plătesc cinci milioane de euro în fiecare an, cinci milioane. Banii aceștia înseamnă două Bulevarde București construite de noi, dar noi le dăm la Urbis”, a spus Cherecheș.

Primarul a mai subliniat că monopolul deținut de Urbis  pe piața de transport local nu a făcut decât să plafoneze viziunea echipei manageriale iar asta s-a resimțit în performanțele economice ale societății care a ieșit mereu pe minus. Noua echipă, care va fi selectată în viitorul foarte apropiat va trebui să se impună cu un plan de management performant din punct de vedere economic, dar benefic pentru comunitatea băimăreană.

„Din punctul meu de vedere acolo, de foarte mult timp, poate de la constituirea Societății Urbis pentru că a fost o societate cu o viziune de tip socialist-comunist, nu a existat niciun program, nicio percepție a mediului economic privat. Această societate nu a fost în concurență cu nimeni, această societate a deținut un monopol, această societate a avut banii dați de la municipiu și atunci este foarte simplu când a avut pierderi a știut că îi vin banii de la băimăreni și nu a avut niciun risc. Atunci când știi că îți vin banii de la băimăreni poți să faci ce vrei. Ei, eu nu cred că este așa și trebuie ceea ce înseamnă management să fie reconsiderat și întrăm într-o procedură de selecție pe baza unui plan de management pe care îl vor prezenta cei care vor dori să fie manageri, directori tehnici, directori economici și așa mai departe și după aceea sau poate în același timp vom face procedurile pentru Consiliul de Administrație”, a punctat Cherecheș. 

One Response

  1. Ai numit la conducerea URBIS, un fost milițian????? Poftim rezultate…… sunt adevărați manageri….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *