Actualitate Administratie Comunitate Opinie

Cătălin Cherecheş, Cel Înălţat, a decretat: Autoritatea locală îşi face post de televiziune şi ziar

Umblă vorba-n urbe cum că Luminatorul, întors de mai o lună înapoi pe scaunu-i de drept, s-a gândit, în ingeniozitatea sa incontestabilă, că ar fi timpul să-i lumineze pe cetățenii plătitori de taxe și impozite cu privire la cheltuielile bugetului local și să-i vindece de miopie pe cei care-l văd prost.

Astfel, cetățeanul de rând nu mai e nevoit să se deplaseze până la primărie pentru a asista la ședințele de consiliu local. În virtutea transparenței decizionale, curioșii au parte, în medie, de două spectacole de teatru gratis (a se citi “ieftin”) pe săptămână, direct de pe pagina de Facebook a lui Cătălin Cherecheș, dar și de pe pagina primariei. Încă nu s-a stabilit exact genul pieselor, dar ceva îmi spune că majoritatea vor fi comedii de prost gust, cu tente de dramă.

În plus, consiliul local se gândește să pună pe ordinea de zi, în viitorul apropiat, un proiect care prevede înființarea unui trust de presă propriu primăriei, plătit, bineînțeles, din bani publici. În încercarea de a amortiza această grosolănie, primarul anunță și crearea unei rubrici speciale pe site-ul primăriei, unde vor fi trecute, într-un mod absolut transparent, toate cheltuielile administrației publice.

Deși intențiile sale ar putea fi considerate umile la prima vedere de către acel procent de 70% dintre votanți, tare mă tem că încercările sale de luminare a populației vor avea drept efect, pentru cea mai mare parte dintre noi, provocarea unor arsuri la nivel cerebral, razele sale de așa-numită transparență având unicul scop de a ne orbi întru totul.

Să ne cumpărăm ochelari de soare, zic, căci zilele întunecate ale administrației Rob au luat sfârșit, iar acum, odată cu revenirea lui Cătălin de pe Luceafărului, parcă și soarele zâmbește mai tare.

Cu alura de megaloman specifică, Luminatorul declară: “Unii au vrut să mă-ngroape, dar n-au făcut decât să mă înalţe!”. Aceasta este replica zmeului de Baia Mare, care ne liniștește spunându-ne că noua televiziune și noul săptămânal nu sunt pentru imaginea sa proprie, ci pentru băimăreni și nu sunt pentru dezinformare, ci pentru informare. De parcă am fi toți chiori și n-am vedea că asta n-ar fi decât o altă încercare de a monopoliza presa băimăreană, și așa muribundă, în vederea dezvoltării cultului personalității sale. Sau om fi noi, toți, chiori de-a binelea, și nu vedem bunele lui intenții? Rămâne de văzut.

3 Responses

  1. Știi …. un jurnalist care se respectă, are datoria să se semneze. Sau o fi editorial ? Atunci trebuie să-ți apară și poza stimabile. Cred că nu trebuie să-ți fie frică și nici să te ascunzi în spatele rândurilor…..

    1. Vă salut și vă mulțumesc pentru comentariu!

      Site-ul este încă în lucru. Dintr-un motiv sau altul, total independent de mine care-s un biet scriitor care-și formează încă mâna, cei care administrează site-ul au decis să scoată, temporar, afișarea zilei, orei și autorului fiecărei postări, printre altele. Sper ca acestea să fie reintroduse cât mai repede.

      Numa’ bine!

  2. si uite asa, suntem in 16 august, a trecut peste o luna si n-a fost “reintrodusa” nici o data…ramane tot anonima semnata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *