Actualitate Comunitate Invatamant

Câştigătorii concursului ”Flori de gând… împotriva violenței” au fost premiaţi. 46 de liceeni au fost recompensați cu premii și diplome – foto

Festivitatea de premiere a liceenilor în cadrul concursului ”Flori de gând… împotriva violenței”- ediția a XIII-a, desfășurată luni, 10 decembrie, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, a reprezentat ultimul eveniment al Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii – 2018.


S-au implicat activ 136 de elevi și 45 de cadre didactice din 14 unități de învățământ de nivel liceal din Baia Mare. Cele 121 de creații artistice trimise la concurs (30 poezii, 21 lucrări de proză, 48 de desene/ picturi, 10 clipuri video, 17 fotografii) au fost jurizate de reprezentanți ai organizatorilor și partenerilor, dar și de experți colaboratori. S-au acordat 19 premii si 15 mențiuni la 6 secțiuni (poezie, proză, desen/ pictură- Colegiul de Arte, desen/ pictură- alte licee, foto și clip video), 46 de liceeni fiind recompensați cu premii și diplome.

În cadrul programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018 – 2019, Municipiul Baia Mare împreună cu Direcția de Asistență Socială Baia Mare și Filiala Baia Mare a Asociației Femeilor Împotriva Violenței ARTEMIS a organizat a XIII-a ediție a concursului de creație literară și artistică pentru liceeni și studenți „FLORI DE GÂND… ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI”, în cadrul CAMPANIEI CELOR 16 ZILE DE ACTIVISM ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI ASUPRA FEMEII.

Concursul a cuprins 5 secțiuni: poezie, proză, desen/ pictură, fotografie și clip video. Tinerii au fost încurajați să ia atitudine împotriva violenţei într-un mod creativ, scopul fiind sensibilizarea lor și a comunității locale cu privire la fenomenul violenței asupra femeilor. Concursul s-a desfășurat în perioada 12 noiembrie- 3 decembrie 2018, iar premierea a avut loc în 10 decembrie 2018 la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, într-un cadru festiv, cu prezentarea/ expunerea lucrărilor câştigătoare.

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii este marcată anual la nivel mondial în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeii) – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului).

Începând cu anul 2006, mai multe instituţii şi organizaţii din Baia Mare (DAS Baia Mare, AFIV Artemis Baia Mare, Femina XXI, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România, ISJ Maramureș, IPJ Maramureș, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare) marchează această campanie la nivel de municipiu, prin acțiuni specifice de sensibilizare a comunităţii locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *