Turism

Cascada Cailor, una dintre cele mai apreciate atracții turistice din Maramureș – VIDEO

Cascada Cailor este una dintre cele mai apreciate atrcții turistice din România. Considerată a fi cea mai înaltă cascad din țară, atrage din ce în ce mai mulți turiști.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borsa, în partea de NE a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.

Legenda

Cascada Cailor din Muntii Rodnei dispune de propria ei legenda. Se spune ca Muntele Piatra Rea a reprezentat dintotdeauna locul preferat al celor ce locuiesc in zona pentru a-si tine hergheliile de cai din primavara pana in toamna.

Legenda spune ca aceste herghelii de cai erau des atacate de ursi. Ca sa prinda caii, ursii incolteau bietele animale deasupra prapastiei de laga ceea ce in zilele noastre se numeste Cascada Cailor. Prinsi in capcana, caii nu mai aveau nicio sansa, iar din lacrimile pastorilor s-a format cascada. De atunci, localnicii au numit aceasta cascada ca fiind a cailor. Insa, nu doar cascada poarta acest nume, ci intreaga zona: Muntele Cailor, Zanoaga Cailor, Podul Cailor si Izvorul Cailor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *