Turism

Cascada Cailor din Maramureș, atracția inedită a iernii: „Vin turiști din toată lumea”

Cascada Cailor este unul dintre locurile pitorești din Maramureș.  Se formează din apa care se adună pe Muntele Cailor și se strânge într-un circ glaciar, aluneca pe versantul cel mai abrupt al muntelui Piatra Rea și se revarsă peste Podul Cailor.

Cascada Cailor atrage mulți turiști și în sezonul rece deoarece spectaculoasele și impunătoarele șuvoaie de apă care se scurg din munți pe stânci, au înghețat, și oferă o priveliște fascinantă.

Din stațiunea Borșa, poți ajunge la cascadă, utilizând telescaunul. Acesta functionează atât vara, cât și iarnă; prima cursa pleaca la ora 09:00, iar ultima – la ora 17:00. Tariful unei curse este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Ajuns în vârful pârtiei, vei coborâ apoi până la Cascada Cailor, tot prin padure. Drumul este de poveste, pentru că de la stația de telescaun intri în Rezervația Naturală a Munților Rodnei.

Turistă: “Este impresionantă zona. Este foarte frumos aici, vin special să fac poze în acesta perioadă a anului.”

Turist: “Parcă e un diamant acum când e îngheţată, atât este de frumoasă. Noi am venit din Spania în vacanţă special să vedem frumuseţea locului şi obiectivele de aici.”

Administrator pensiune: “Vin din America, Europa, chiar şi din Ierusalim să îşi facă poze cu cascadă pe care o asemuiesc cu una din cleştar. Ei şi pot mânca aici peste şi se pot caza în căsuţe.”

O noapte de cazare costa aproximativ o sută de lei.


A.B.

One Response

  1. Tariful e greșit! 10 lei-dus copii sub 12ani, 15 lei-dus adulti, 15 lei-dus întors copii sub 12 ani, 30 lei-dus întors adulti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *