Comunitate

“Cărțile copilăriei”, donate pentru copiii din localitatea Ulmeni – FOTO

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș și Ulmeana SRL, donează “Cărțile copilăriei” elevilor Liceului Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” din județul Maramureș cu scopul de a crește în comunitate nivelul de educație prin lectură. Evenimentul are loc vineri, 20 aprilie 2018, la casa de cultură din localitate, unde elevii vor primi în dar cărți potrivite vârstei lor.

Diana Bulimar, dublă campioană europeană la gimnastică artistică și una dintre cele mai tinere concurente la Exatlon, le va oferi copiilor prezenți la eveniment sfaturi și idei din experiența proprie despre importanța lecturii pentru dezvoltare personală, motivație și o carieră de succes. Discursul gimnastei va fi continuat de către Andreea Lupescu, artist și jurnalist, cu un moment de lectură interactiv care le va demonstra copiilor că cititul poate fi distractiv.

“Consider cititul extraordinar de important pentru dezvoltarea celor mici și, pentru că majoritatea copiilor din localitatea Ulmeni nu au în prezent acces la multe lecturi potrivite vârstei lor, sunt bucuros să le aduc „Cărțile copilăriei” acasă și la școală. Îmi amintesc bucuria pe care am avut-o eu, copil fiind, când am primit de la părinții mei prima mea carte pe care o am și acum. Sper să ca și elevii din localitate să primească cadoul nostru cu entuziasm și interes pentru viața pe care încep să și-o contureze acum.” declară Mircea Covaciu, reprezentant al Ulmeana SRL.

Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei” și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România. Transportul cărților este asigurat de Sameday Courier.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *