Cultura

CARTE – Universitarul baimarean Oliviu Felecan, publicat de editura Cambridge Scholars Publishing

O carte care trateaza diferite aspecte legate de onomastica si toponomastica va fi lansata de catre profesorul universitar Oliviu Felecan luni, 25 iunie, de la orele 16.00, la Facultatea de Litere din Baia Mare. La eveniment va participa si cunoscutul lingvist Ioana Vintila Radulescu. Lucrarea stiintifica, publicata la o editura de prestigiu din Marea Britanie, reuneste studii de specialitate realizate de profesori universitari din 11 tari de pe trei continente.

Volumul “Numele si numirea: Perspective sincronice si diacronice” a fost realizat in colaborare de 35 de autori din tara si strainatate si a fost publicat la editura Cambridge Scholars Publishing din Marea Britanie. Unele dintre studiile publicate in carte au fost prezentate in cadrul primei editii a Conferintei Internationale de Onomastica din Baia Mare.

”Cartea reuneste studii realizate de catre lingvisti din 11 tari, unele dintre ele fiind prezentate in cadrul Conferintei de Onomastica de la Baia Mare. Nu a fost usor sa o tiparim, pentru ca a trebuit sa treaca prin filtrul unor recenzori din partea editurii, care in final au acceptat proiectul nostru”, a explicat editorul volumului, profesorul universitar Oliviu Felecan.

Cartea este impartita in 4 capitole: Teoria numelor, Antroponomastica, Toponomastica si Numele in societate. Este scrisa integral in limba engleza si se adreseaza atat lingvistilor, cat si studentilor care studiaza numele. Desi nu a fost lansata oficial, cartea poate fi gasita deja pe site-urile internationale.
Sursa: Gabriela Kuhajda