Anul Centenarului

Carte “document” despre Unire, lansată în Baia Mare

Prof. dr. Ilie Gherheş a lansat miercuri, 18 aprilie, la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare o carte document. ”Maramureșenii și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918” dezvăluie detalii neştiute despre evenimentul care a marcat formarea Româneii moderne.

“Avem de clarificat modul în care transmitem acest mesaj opiniei publice cu privire la sărbătoarea românilor. Tribunii și-au dus mesajul în piața publică…La nivel național Maramureșul are depuse cele mai multe proiecte, la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Au fost depuse 114 proiecte pentru care în termen scurt s-a întocmit și trimis fișa de finanțare pentru fiecare în parte. Tocmai din aceste considerente, vă încurajez să depuneți proiecte, să avem bucuria de a-i promova pe cei care au fost făptuitorii Marii Uniri și care sunt eroii neamului.
În anul Centenarului trebuie să fim mândri că suntem români! Acest mesaj încărcat de semnificații, de emoție, de sentimente, de sensibilitate, de ideea de unitate trebuie transmis opiniei publice. Să mulțumim înaintașilor care ne-au lăsat moștenire România.
Aș vrea să realizăm un proiect general la nivelul țării prin care să aducem alături de noi toate provinciile în care se vorbește limba română. Cred că putem beneficia, în acest sens, de un context favorabil asemănător celui de la 1 Decembrie 1918. Îl felicit pe autor pentru realizarea și lansarea volumului de carte, îl asigur de stima și considerația mea și îi doresc mult succes în continuare în activitate”, a spus Aşexandrul Cosma, subprefectul de Maramureş, prezent şi el la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *